5 goede redenen om te sporten tijdens de werkdag

Als werkgever zoek je voortdurend naar manieren om het welzijn en de productiviteit van je medewerkers te verbeteren. Wist je dat een van de meest effectieve manieren om dit te doen sporten is? De fysieke en mentale voordelen van regelmatige lichaamsbeweging zijn alom bekend. Vooraanstaande universiteiten, zoals die van Utrecht benadrukken het belang van sporten onder de werktijd en hoe je als werkgever het goede voorbeeld kunt geven.

Al glimlachend houdt een jonge dame een dumbell vast in haar beide handen waarmee ze een sportoefening uitvoert. Op de achtergrond zie je het logo van Work-Out

 Work-Out geeft je 5 goede redenen om te sporten tijdens je werkdag:

1.    Stressvermindering

2.    Betere concentratie

3.    Meer creativiteit

4.    Minder absentie

5.    Teambuilding

 Het is dus eenvoudig: biedt je mensen de kans om tijdens de werkdag te sporten en boost je bedrijf met Work-Out.

 

1. Stressvermindering

Starten doen we meteen met een van de belangrijkste drijfveren om te bewegen: stress reduceren. Stress werkt namelijk verlammend en komt de productiviteit van je medewerkers niet ten goede. Even weg van achter het bureau en fysiek i.p.v. mentaal actief zijn, helpt om de spanning los te laten. Nadien kunnen ze met hernieuwde energie aan de slag voor de rest van de dag.

2. Verbeterde concentratie

Concentratie en focus - 2 cognitieve functies die onmisbaar zijn op het werk - verbeter je door regelmatige lichaamsbeweging. Door te sporten tijdens de werkdag, verhoog je de mentale alertheid van je medewerkers. Logisch gevolg is dat ze efficiënter kunnen werken.

3. Boost creativiteit

Sporten maakt endorfines vrij, zo stimuleer je niet alleen het lichaam, maar ook de geest. Bron van creatieve ideeën en innovatieve oplossingen.

4. Minder absentie

Door je medewerkers te laten bewegen op het werk, moedig je hen aan om een actieve, gezonde levensstijl te omarmen. Dat komt meteen hun algemene gezondheid ten goede, lees: minder risico’s en kwaaltjes en dus minder afwezigheid door ziekte. Win-win voor beide partijen.

5. Teambuilding

Samen bewegen op het werk biedt ook een uitstekende gelegenheid om collega’s beter te leren kennen. Zie het als een soort teambuilding, waar je de sociale interactie tussen collega’s kunt aanmoedigen. Zo versterken ze onderling de banden, leren ze communicatie en creëren ze een gevoel van samenhorigheid.

 In balans door sport op het werk

Daarnaast kan het een aantrekkelijke extra zijn om nieuwe talenten aan te trekken. Zo toon je als werkgever ook dat je work-lifebalance hoog in het vaandel draagt. Door je medewerkers de mogelijkheid te bieden om tijdens de werkdag te sporten, biedt het hen na werktijd de kans te focussen op gezin, familie en vrienden.

Bij Work-Out helpen we je die actieve levensstijl te implementeren bij je medewerkers. Onze ervaren coaches komen naar je bedrijf toe met groepslessen op maat. We brengen alle hulpmiddelen mee, je hoeft zelf nergens voor te zorgen. Actieve kickstart, verkwikkende lunchpauze of energieke workout na het werk, dat bepaal jij!

Vorige
Vorige

VOKA bedrijvig Limburg

Volgende
Volgende

Meet the team: Ignace Mullens