Meet the team: Jenthe Van Houdt

Flexibel zijn, een must als ondernemer. Je moet je immers constant aanpassen aan de wensen van je klanten en een markt in beweging. En Jenthe Van Houdt beschikt zonder enige twijfel over die eigenschap. Niet alleen figuurlijk biedt ze haar klanten workouts op maat, ook letterlijk plooit de Limburgse handig in alle richtingen. Die laatste uitspraak vraagt een woordje uitleg natuurlijk. We stellen jullie graag voor aan mede-oprichter en coach van Work-Out: Jenthe Van Houdt.

Dancing queen

Want ja, als meervoudig Belgisch en Europees kampioene acrobatisch dansen verdien je deze titel. Het is het resultaat van jarenlang hard werken, doorgedreven training en passie, tonnen passie. Liefde voor sport ook, die Jenthe al vroeg ontdekte. Zo begon ze op 3-jarige leeftijd met turnen, al snel kwamen daar paardrijden, dansen en zwemmen bij. Tot het allemaal wat veel werd en er keuzes moesten gemaakt worden. En dat werd… acrobatisch dansen. Met tal van titels en een professionele danscarrière tot gevolg.

Als jonge twintiger nam Jenthe afscheid van de danswereld en even ook van sport in het algemeen. Tot het weer begon te kriebelen en ze krachttraining ontdekte. Oefeningen die je lichaam niet alleen sterker maken, maar ook zorgen voor meer lichaamscontrole. “Sporten is echt mijn leven. Alles wat ik doe, staat in het teken van sport. Daarnaast ben ik er ook met anderen mee bezig in mijn job als personal trainer. Ik sta ermee op, en ik ga ermee slapen”.

Lees meer over de aanpassing van acrobatie naar krachttraining in het interview van Body&Fit.

 

Impact creëren met Work-Out

Impact creëren, dat is meteen een belangrijke drijfveer voor Jenthe. Het is namelijk de missie van Work-Out om elke persoon vol energie en productiviteit weer aan het werk te laten gaan. En die missie is pas geslaagd als ze werkelijk iedereen aan het bewegen krijgen.

Want sport en beweging werkt. Gezonde, vitale medewerkers zijn nu eenmaal minder ziek. Ze zijn energieker en productiever bovendien. En dat al na een korte, recurrente workout in de middagpauze bijvoorbeeld. Fanatieke sporter of eerder zetelhanger, elke medewerker komt aan bod met sport op maat. Dat een workout onder collega’s ook de teamspirit ten goede komt, is mooi meegenomen.

Niet alleen voor bedrijven

Niet alleen medewerkers van bedrijven kunnen genieten van een sportles van coach Jenthe, ook individuen die graag fitter, gezonder en energieker door het leven willen gaan kunnen rekenen op de goede begeleiding van deze ervaren coach. Jenthe komt aan huis met de nodige materialen om sportles te geven aan jou, of het nu gaat over functionele training, bokslessen, bootcamps, gezinsworkouts of gericht begeleiding voor een vooropgesteld doel zoals een marathon of triatlon, haar kennis kan jou helpen naar welk sportdoel dan ook!

Een aantal funfacts over Jenthe kan je lezen in het artikel van VOKA.

 
Volgende
Volgende

Work-Out zet werknemers in beweging